DIA A DIA


rUTA dos dies - curta


DIA 1.  Pinell de Brai - Gandesa.

Distància: 65,37 km (1.196 metres desnivell positiu acumulat).

Després de visitar Pinell de Brai (paga la pena pujar fins al Mirador de la Lleva del Biberó, per gaudir de les vistes) ens espera la part més exigent. I és que fins a Gandesa -on ens hi allotjarem- caldrà travessar la Serra de Cavalls que, juntament amb la Serra de Pàndols, foren els dos fronts més durs de la Batalla de l'Ebre, com podreu observar tant a la Guia de Ruta com sobre el territori.  

De seguida som a Corbera d'Ebre, on hi ha el Consorci Municipal dels Espais de la Batalla d'Ebre. De fet, el Poble Vell de Corbera d'Ebre es conserva encara exactament igual que com va quedar després de la Guerra Civil, com a mostra del que fou aquest esdeveniment tan terrible.

El camí que seguirem fins a Vilalba dels Arcs (on, com veureu, s'hi desenvolupà una greu batalla que podreu seguir en la Guia de Ruta) és un compendi de trinxeres, barraques i barracons de la rereguarda republicana fins a les rodalies de Vilalba, on hi trobarem senyals d'un interessant passat que, sens dubte, us sorprendrà.   

A partir d'ara, hi ha un petit tram una mica trenca-cames, creuant diferents torrents (barrancs) fins a Batea, empremta del passat, conegut pel seus excel·lents vins de Garnatxa i ple de perxes a les places i carrerons.  No deixeu de visitar la seva "oficina de turisme"!. Sorprenent!!

Tot seguit ens dirigirem al sorprenent Poblat Ibèric del Coll del Moro, d'enormes dimensions abans d'entrar a Gandesa. La capital de la Terra Alta ens acull amb el seu impressionant Celler Cooperatiu, que si no hem tingut temps, el dia abans, el podrem visitar avui.


 DIA 2. Gandesa - Horta - Pinell de Brai

Distància 58.36 km. (978 m. desnivell positiu acumulat).

L'etapa d'avui és més curta i també més suau que l'anterior...  

Després de visitar Gandesa, la ruta ens durà fins al Santuari de la Fontcalda gaudint d'unes vistes impressionants (i les Crestes de Volandins, sens dubte, ho són) entre les sorprenents Serres de Pàndols i del Crestall.

Passat Bot, el recorregut ens mostra la màgia d'Horta de Sant Joan, que gaudirem fent un volt -a peu o en bici- pels seus carrers. Però Horta de Sant Joan amaga moltes més sorpreses: podrem fruir del gran nombre d'atractius turístics que té la vila (des del Museu Centre Picasso fins a l'olivera més que mil·lenària, passant per l'Ecomuseu).

De nou en ruta,  la culminació de la ruta la farem baixant fins a Pinell, gaudint de les Olles de Bot i del Santuari de la Fontcalda, al sud de la Serra de Crestall, per tombar poc després cap a Pinell de Brai i poder gaudir del meravellós Celler Cooperatiu... i alguna meravellosa sorpresa!

 
NOTA:

Ateses les especificitats en quant a dies festius i descansos inter-setmanals entre els diferents allotjaments, l'organització es reserva el dret de variar l'ordre de la ruta en alguns casos concrets, segons el dia de la setmana en que s'iniciï la ruta.